Dampet havtaske med safranris – Spis Bedre
Ingredienser:
- 600 g havtaskefilet (eller anden fast hvid fisk)
- salt og peber
- 200 g frosne ærter
Safranris
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk smør + 1 spsk olivenolie
- 250 g paella eller risottoris
- salt og peber
- 2 store tomater
- 1 squash
- 1 nip safran
- saft af 1 citron
- 6-7 dl vand
- 1 bund bredbladet persille
Til servering: 1 citron + bredbladet persille
Fremgangsmåde:
Safranris: Pil og hak hvidløg. Steg i smør og olie. Hæld risen i gryden og steg dem til de bliver klare i farven. Krydr med salt og peber.
Skær tomater og squash i mindre stykker. Hæld i gryden. Hæld vand ved og rør godt rundt. Læg låg på og lad risene simre i 15-20 min. Pas på det ikke koger tør.
Tænd ovnen på 200 grader. Skær havtaskefileten i 4 stykker og krydr. Hæld risene i ovnfast fad, derefter frosne ærter og havtaske. Læg alufolie over og bag i 10-12 min.
Antal personer: 4